Tinsel Music Magazine

tinsel music

Är du en independent artist eller band som har en kommande release som du vill att vi skriver några ord om? Eller vill du att vi uppmärksammar dig eller din musik och/eller projekt med en intervju? Kontakta oss så återkommer vi om det låter intressant och passande för vår plattform.

 

 

Förfrågningar om internationella samarbeten och recensioner, sponsorskap och sociala medier:

fia@tinselmusic.se

 

 

Förfrågningar om recensioner, intervjuer, liverecensioner samt annat innehåll:

emelie@tinselmusic.se

 

om oss

Emelie Johansson

Magazine Chief Editor & Writer

Emelie har en bakgrund inom musikproduktion och låtskrivning där hon har en Konstnärlig kandidatexamen inom ämnet från Linnéuniversitetet. Hon har även musicerat själv och spelat i flertalet band, orkestrar och konstellationer tidigare. De senaste åren har hon fokuserat på musikbranschen och gå från kreatör till att jobba med dem. Efter en kurs i innovative Music Management, arbetat på STIM, indieförlag, indieskivbolag, och senast gått DMG Educations Music Business Developer, har hon en bred bakgrund och ett perspektiv sett från musikerns och kreatörens ögon in i musikindustrin. Detta vill hon ta tillvara på och ser som sin största styrka. 

Under 2018 startade hon Tinsel Music som i början var ett litet bokningsbolag baserat i Stockholm. Efter flertalet spelningar bokade åt indiescenens lovande akter, arrangerat showcase kväll och liveklubb kväll under sitt varumärke, är det nu dags att utveckla det och förverkliga en till passion – att skriva om och recensera ny musik, lyfta kreatörer och skapa ett helt nytt forum och format, av och för independentkreatörer. 2020 startade hon Tinsel Music Magazine, och med sig på sin fortsatta resa har hon sin eminenta kollega Fia Skärblom. 

 

Fia Skärblom

International Relations & Writer

Fia har sin bakgrund inom musikvetenskap, musikproduktion och musikjuridik där hon har en kandidatexamen inom ämnet från främst Lunds Universitet. Hon är även musiker, artist och låtskrivare, och har tillbringat mycket tid i studion sedan 2016 då hon släppte sin första singel på skivbolaget Astride Music. De senaste åren har hon fokuserat på sig själv som independent artist samt utvecklat både sin kunskap och sin medvetenhet kring musikbranschen som helhet. År 2018 påbörjade hon Music Business Developer-programmet hos DMG Education där hon fick en bred och viktig utbildning som innehöll allt ifrån marknadsföring och målsättning till juridik, ekonomi och företagskännedom.

Efter sin andra examen år 2020 är hon mer säker än någonsin på att musikbranschen är rätt mark för henne. Med båda sina utbildningar, praktiserande som Sync Manager på Roasting House Music och sitt eget musicerande har hon en mångsidig grund att stå på. År 2020 fick hon förfrågan att bli en del av Tinsel Music Magazine och var snabb på att hoppa på tåget, då hon länge haft en passion för musik-journalistik och allt som hör till. Att utveckla och se magazinet växa är nu i fokus och detta gör hon tillsammans med sin lysande kollega Emelie Johansson.