Indierockarna i Division 7 gör idag sitt första släpp för i år med den ösiga singeln “Vaeremerej” och följer därmed också upp 2021 års hyllade EP “Bered en plats för…“. Singeln är hämtad från bandet kommande debutalbum som väntas landa hösten 2022. Inte nog med det gör bandet i samband med singelsläppet en Sverigeturné under våren och sommaren. “Vaeremerej” släpps via Septembernatt Records.

Division 7 börjar bli ett namn på folks läppar inom den svenska indiescenen. Och visst gör dom sig välförtjänta av det. Efter uppmärksammanden i olika musikmedier, snurrats på landets studentradiostationer och spelats på P3, går det ingen obemärkt att deras ångestfyllda och verklighetsbaserade texter i kombination med riviga gitarrer, allsångsvänliga melodier och ett oemotståndligt rått indiesound är precis vad svenska folket vill ha.

Vi har tidigare skrivit om Division 7 i magasinet, och för varje release blir jag mer och mer positivt överraskad. Det här är ett band som långsamt har växt hos mig och när jag första gången hörde “Vaeremerej” är jag härmed övertygad. Jag är lite besatt av refrängens sing-along-storhet med maxad energi och känsla, precis det som bandet är allra bäst på. Och fingertoppskänslan i versernas melodi där texten bara dansar fram är otroligt snyggt. Hela låten får mig att dras tillbaka till tonårstiden i en småstad. Det är precis sådant här som spelades i lurarna – någon som berättar för en med attityd och självsäkerhet exakt hur man känner. Division 7 sätter ord på känslor, gör sin musik relaterbar och är den nya generationens Florence Valentin, Broder Daniel, Kent och Hurula, och det tackar vi för.

Foto: Jacob Eklund

Skribent: Emelie Johansson