Igår den 24 mars släppte artisten Elin Rehn sin tredje singel för i år, som även blir den sista innan debutalbumet landar för lyssning i april. Singeln heter ”Perennial” och släpps via det egna skivbolaget Rehn Records. Gårdagens låtsläpp, samt hela kommande album, är slutproducerat & mixat av Anton Sundell som jobbar mycket med både Ane Brun och Ossler

Det var knappt en månad sedan vi recenserade Elins andra singel ”A Truth and a Dove”, som gick rakt in i hjärtat på oss i redaktionen. Jag refererade då till stora namn som Ingrid Michaelson och Regina Spector, så det är med laddade öron och hjärta som jag trycker på play. Och vilken liten saga vi blir bjudna på! 

Stråkarna blir helt klart de som sätter prägel på låten och skapar ett sagolikt sound som målar upp en glittrande och magisk sagoskog som ett bildspel i huvudet. Fågelkvitter, porlande bäckar, vilda djur, väldoftande blommor och varmt ljus som tränger sig igenom bland granar och träd. Det är denna bild musiken ger mig och det känns förtrollande. Det är ju någonting med just stråkar och eftersom Elin kombinerar det med sparsam men effektfull sång, så blir det väldigt fint. Det är en behaglig och avskalad låt vi får höra, men med många betydelsefulla detaljer som gör låten fyllig, händelserik och speciell i sitt slag. 

Artistens vision om att bringa hopp och återkomsten av växter och blommor när våren trillar in passar utmärkt med hur musiken, lyriken och arrangemanget är utformat. Jag ser och hör definitivt visionen genom låtens färgstarka toner. 

Lyssna på Elin Rehns nykläckta ”Perennial” och låt dig drömmas bort till den vackraste av Disney-scener!

Foto: Fabian Rosenberg

Skribent: Fia Skärblom