Idag har vi en väldigt spännande comeback att presentera här på Tinsel. Artisten och musikern Jean Root är tillbaka på musikscenen med låten ”Thinking”. Jean Root släppte EPn ”Noticed” 2019 och nu är det äntligen dags med ny musik på 3 år. Dagens singelsläpp sker via Ocean Music Group och är skriven av artisten själv, Jonathan Lavotha och Oliver Heinänen.

Den här releasen värmer lite extra, måste jag säga. Jag har haft stora ögon på Jean Root sedan 2019s musiksläpp och har hoppats på ännu mer musik sedan dess. Det är alltså en mycket efterlängtad singel som släpps idag. 

”Thinking” är SÅ snygg, trendig och känslofylld. Rytmerna som präglar hela låten bjuder oss på överraskande detaljer, slag och byten som blir självklara för soundet. Den flirtiga och behagliga elgitarren som inleder låten ligger kvar och skapar en mysig sinnesstämning som gör det lätt att ta till sig av lyriken. Låten trappar dock upp och blir fyllig i sin ljudbild av musikaliska element som kompletterar varandra med hjälp av välgjord, balanserad och smart produktion. Det är så mycket som händer, utan att på något vis bli för mycket. Det är komplett och det märks att ett gäng vassa musiker tagit del av varandras färdigheter och skapat något magiskt tillsammans. 

Att Jean Roots sångröst är helt fantastisk visste vi sedan innan, men jag tycker mig höra att hon använder den på ett nytt sätt i ”Thinking”. Den är fri, sensuell och har hittat en ny nivå av dynamik. Det sprudlar av känslor, sårbarhet och en form av desperation från hennes rena stämma, vilket resulterar i något väldigt vackert. Det känns naket, men träffsäkert och som att hon hittat hem i ett nytt ID. Jean Root har definitivt funnit en ny nivå i sig själv och levererar rent guld åt oss idag. Vi tackar, tar emot och ser varmt fram emot kommande musik. 

Omslag: Englund Art

Skribent: Fia Skärblom