Idag är fantastiska ALVA tillbaka med ännu en singel som tagit oss på Tinsel med storm. Hon släpper idag låten ”Vill du” som också är den tredje och sista singeln innan hennes efterlängtade debutalbum ”Trä, eld, öl, utekväll” släpps i april. Även denna låt är en samproduktion med Dalapop. Låtskrivare och kompositörer till låten är Alva Tång och Filip Lundgren. Det är även Filip Lundgren som producerat låten. 

Det är nog ingen som har missat vår kärlek för ALVA vid detta laget. Jag har haft artistens andra singelsläpp ”Fuck Dig” på repeat sedan jag recenserade den i februari och jag har inte tröttnat alls. Därför blev jag lyrisk när jag fick reda på att det nu kommer en singel till att fästa sig vid. Och det har jag minsann gjort! 

”Vill Du” börjar mäktigt med blåsinstrument som drar oss in med en catchig melodi som sätter prägel på låten. Just det här med att skapa dynamiska melodier som sätter sig direkt i hela kroppen är definitivt ALVAS grej. Det gör hennes musik otroligt tillgänglig, för vem charmas inte av en sprudlande melodislinga? Hennes sätt att sedan kombinera detta med växande trummor och rytminstrument som får det att totalt spritta i benen är rent av genialiskt. Det är de bästa inslagen från pop, indie, punk och rock i en komplett blandning, som sedan höjs av den svenska lyriken. Artistens sångröst har helt hittat hem i denna genre, då hon levererar text kraftfullt, självsäkert och förmedlande. Hela resultatet av ALVAS sätt att kombinera arrangemang, lyrik, sång och ljudbild blir, för att försöka sammanfatta det, otroligt mäktigt. 

Den instrumentala biten som sprakar på 1:05 in i låten, efter textraden ”Vill du somna bredvid mig imorgonkväll” är ett klockrent exempel på hur grymma musiktillverkare vi har i Sverige. Det är stort, detaljrikt och smart. Varje musikelement har sin självklara plats och skapar tillsammans magi. Det blir som en hel orkester som levererar en komplett konsert för oss på endast 3:23 min. Låten avslutas i total klimax och det är dags att trycka på repeat. Det går helt enkelt inte att lyssna sig mätt på ALVAS kreationer. 

Låt kroppens fyllas av sprudlande vårkänslor med ALVAS nykläckta banger ”Vill du”.

Foto: Jonna Andersson, Jons Jonna

Skribent: Fia Skärblom