Idag står vi på Tinsel för premiären av låten ”Count Me Out”, som släpps av debuterande svensk/isländska Inka Àsgeirs. Artisten har rötter runt om i de nordiska länderna, men är just nu baserad nere i Malmö. Singeln är artistens första släpp på det nybildade skivbolaget Ingen Aning. 

Inka beskriver själv låten som ”en jazzig lo-fi-popresa in i huvudet på henne själv”. Det gjorde mig väldigt nyfiken, då både jazz-element och lo-fi-pop är helt i min smak. Kombinationen känns given och det är ivrigt som jag trycker på play för att presenteras för Inkas kreation. Och vilket leende som spred sig över mitt ansikte efter endast några sekunder! 

Låten är smekande vacker i sin enkelhet, men rik på detaljer som verkligen smyger sig fram och gör låten komplett. Jag konstaterar att artisten beskrivit låten utmärkt med orden ”jazzig lo-fi-pop” med allt vad de musikaliska elementen innebär. Det är mysigt, fint, stämningsfullt, känslosamt och filmiskt på något vis. Jag får upp scener som spelas i huvudet på några av mina favorit indiefilmer, och känner att låten gjort sig perfekt i sådana sammanhang. Musiken är målande och personlig, och artistens sångröst har en bräcklig färgning som säkert träffar ton efter ton. Singeln är ett fint exempel på att med enkla medel och en sparsam ljudbild kunna skapa något magiskt. Produktionen överlag är riktigt snygg med en makalös balans på de musikaliska inslag som finns med. Elgitarren som förför oss sakta med säkert igenom hela låten är en definitiv favorit.

Jag förutspår redan nu att ”Count Me Out” kommer spelas flitigt hos mig hela året och landa på en topplacering över årets bästa låtar. Så djärv vågar jag minsann vara, vilket innebär att ni måste ta er en lyssning.

Foto: Greta María

Skribent: Fia Skärblom