Artisten och producenten Anna Grelle följer idag upp nyligen släppta singeln “I Wish I Were” med den otroligt vackra pianoballaden “Young Hearts”, som enligt henne själv handlar om känslan att det var bättre förr och att vilja vara ung, fri och osårbar igen. Singeln är den andra att släppas inför debutalbumet “Emotional Storms” som kommer i juni. “Young Hearts” släpps via artistens egna skivbolag Grelle Productions, och den 18 mars väntar musikvideon.

Och med just “Young Hearts” har Anna knipit en semifinalplats i tävlingen International Songwriting Competition, och det är inte svårt att förstå när man hör låten. Med endast ett mjukt piano som ackompanjemang och Annas sårbara röst är det en kombination som skapar synergi. För den som hört Annas tidigare musik är det här den mest avskalade släppta låten hittills, och det här soundet passar henne alldeles utmärkt.

Jag tror att de flesta någon gång längtar tillbaka till ‘de gamla goda tiderna’. Det finns något bitterljuvt i det. Jag hade mycket nyfikenhet och spring i benen när jag var liten och jag tog inte saker och ting på så stort allvar. Ibland vill jag tillbaka till den känslan, istället för att försöka vara så förnuftig och genomtänkt hela tiden. Det är det som Young Hearts handlar om för mig.

Här hamnar texten i fokus och det är som en hel historia hinner berättas under sina dryga tre minuter. Bilder visualiseras i huvudet och jag hinner både bli gråtmild och nostalgisk, precis som hon vill förmedla med texten. Melodin är makalöst vacker och jag gillar hur versen och refrängen sömlöst går in i varandra, och hur pianokompet rullar på från start till slut – det skapar en känsla av en berättande historia som är tonsatt.

Skribent: Emelie Johansson