Idag är den fullkomligt magiska artisten Amanda Alexander tillbaka på musikkartan med singeln ”I Don’t Talk About You”, som hon skapat tillsammans med LA-producenten VAAAL. Amanda Alexander är inte en nykomling i musikvärlden, då hon tidigare hörts och synts på radio, i media och på Spotify genom olika samarbeten. Nu är hon dock tillbaka under eget namn, vilket vi på magasinet blev mycket exalterade över. Singeln släpps genom artistens skivbolag ”red panda” och distribueras av Aloaded. 

Tinsel Music Magazine, som består av mig (Fia) och min eminenta kollega Emelie, blev båda exalterade av nyfikenhet och intresse när mailet om Amanda Alexanders nya släpp ramlade ner i mejlkorgen. Det här känns direkt mycket trendigt och kreativt, men otroligt personligt och varmt. Därför blev vi extra glada att musiken visade sig vara klockren. 

Artisten berättar själv att låten först var tänkt för någon annan att spela in, men att hon blivit mer och mer kär i låten och till slut bestämt sig för att den tillhörde henne. Det var hennes historia att berätta. Och det tackar vi för.

”I Don’t Talk About You” är pampig med sin stora ljudbild som präglas av målande syntar, kraftiga trummor, lager av sång och ekande produktion. Låten blir otroligt mäktig och hade passat i vilken storfilm som helst med dess kreativa dynamik. Jag ser framför mig Fifty Shades Of Grey-serien med den förbjudna men passionerade och glödande kärleken. Just ord som passion, desperation, åtrå och lyckorus kommer till mig när jag lyssnar, då dessa stora känslor stänger sig fram genom toner, arrangemang, artistens magiska sångröst och det djupa ljudlandskapet. 

Samarbetet med producenten VAAAL har verkligen resulterat i någonting som kan sammanfattas som stort, på det mest positiva vis. Låten ”I Don’t Talk About You” kommer höras på radiokanaler över hela världen, om jag får säga mitt. Här har vi popmusik när det är i sitt glansiga esse, och det passar perfekt nu när sprudlande vårkänslor snart tar över våra kroppar. Låt er charmas rakt in i hjärtat av denna popdänga.

Foto: Gustav Arnetz

Skribent: Fia Skärblom