Vi har lyxen att få presentera två singeldebutanter denna fredag. En av dem är Stockholmsbaserade pop/grunge-bandet Sötnos som idag släpper den, enligt dom själva, satiriska emo-anthem-singeln “Good Times”. Singeln är tagen från bandets debutalbum “Care About Nothing” som släpps i augusti.

Så tills dess får vi njuta av denna nostalgi-moderna hårda indiedänga, som producenterna Albin Eidhagen och Tore Bojsten som bildar bandet, introducerar till musiksverige som ett första smakprov.

Personligen är jag ju lite svag för sådan här typ av musik. Så när ett nytt band dyker upp med detta som tillfredsställer mina trumhinnor och sinnen, blir jag otroligt glad. “Good Times” är en kaxig, laid-back låt som börjar mjukt och lunkande, men sedan är det all in med distade gitarrer och man vill bara rota fram sina gamla nitbälten igen.

Det är en behaglig ljudbild där det mjuka möter det hårda i en kombination som påminner om band som Blink 182, tidiga Feeder och liknande musik från den eran. Därav nostalgin, den finns verkligen där. Det moderna hittar vi i produktionen som är skitigt polerad och det är snygga, raka melodier och harmonier.

För den som liksom jag som vill höra mer av denna spännande duo, får hålla ett öga på kommande releaser. Lägg Sötnos på minnet, det lär inte dröja länge tills du ser dom live på en undergroundscen nära dig.

Foto: Clara-Coringa Imre

Skribent: Emelie Johansson