Idag följer popartisten Ida Gratte upp sitt debutalbum “Visor Inga Ord” med bonusspåret “Lyckligt Slut”. Gratte släppte albumet i november och dagens singelsläpp blir som ett svar på de frågeställningar som genomsyrat albumet, som egentligen var färdigt. Men en kväll i studion kom “Lyckligt Slut” till henne och skrev i princip sig själv, och blir idag pricken över i:et på hennes debut. 

Det är ett naket, hoppfullt och fint avslöjande som blir bjudna på idag. Ida Gratte sätter ord och musik på helt rätt plats för att skapa en igenkänningsfaktor som heter duga. Hon sjunger om känslan att inse att en relation är över och att det var för det bästa, oavsett hur ont det gör och hur svårt det är att släppa. Att även om man önskar att man var lyckliga tillsammans, så kanske man är lyckligare ifrån varandra. Det blir väldigt starkt det här, utan att bli deppigt och sorgligt. Det känns befriande att lyssna på och lätt att ta till sig av, då Idas klara, ljusa och vackra sångröst får glänsa med backning av en akustisk gitarr. Det behövs inte mer än så för att beröra och i denna låt önskar jag inte mer heller. Det känns som att Gratte har med enkla medel lyckats framföra något pampigt och magiskt, då jag inte vill lyssna på något annat än hennes sångröst. Och att sjunga på svenska passar artisten som handen i handsken! 

Min personliga favoritdetalj i “Lyckligt Slut” är det lekande hoppet som skiner igenom hela låten, som gör att det vanligtvis smärtsamma ämnet om en avslutad relation snarare blir hälsosamt och positivt. Mer av detta säger jag! 

Hatten av till Ida Gratte som idag kompletterar sitt debutalbum med en enormt vacker singel.

Skribent: Fia Skärblom