Idag delar Daniel Kvammen och Amanda Bergman med sig av sitt spännande musiksamarbete i form av singelsläppet “kamikaze”. Musikerna möttes när Kvammen smög sig in backstage efter Bergmans konsert i Oslo, då han ville föreslå ett samarbete. Det gick vägen och idag får vi ta del av resultatet. 

Låten handlar om att leva livet fullt ut och att våga offra och satsa för att vinna. Den peppande och hoppfulla lyriken matchas av sprudlande melodislingor, en catchy refräng och en uppfriskande kombination av artisternas olika röster, språk och sound. Flera genrer och musik-detaljer har slagits ihop till en Gott & Blandat-påse i denna kreation, vilket gör låten lättillgänglig för många. Ljudbilden har smält ihop otroligt proffsigt och snyggt då produktionen är märkbart välgjord och noggrann. Detta resulterar i en stilig balans mellan alla olika ljud, trots att det är mycket som händer i låten. Kvammen och Bergman har definitivt slagit sina musik-hjärnor ihop och skapat något som drar fram båda artisternas solklara egenheter och specialiteter. 

Denna härliga poplåt matchar vårvädret som dragit in över Skåne alldeles perfekt och blir en toppendänga att ösa på under helgens festligheter! 

Skribent: Fia Skärblom