Stockholmsduon NAYAD som många säkert vid detta laget känner igen från låten “Red Carpet Sand” som var med i både HBO Max och Netflix succéserier, släpper idag sin efterlängtade debut EP “Neon Bedroom”, med en förväntan från hela världen efter genombrottet. Tillsammans med en annan uppmärksammad duo, Swedish Red Elephant, har dom skapat en magnifik EP.

Sedan 2020 har Erik och Pernilla som bildar duon, släppt njutbar melankolisk lo-fi dreampop. Men 2021, snart efter singeldebuten, började förfrågningarna komma in från TV-serieskapare om att vilja ha med låten “Red Carpet Sand” från 2021, i serierna The Other Two (HBO Max) och Emily in Paris (Netflix), och sedan dess har duon blivit uppmärksammade och hyllade världen över.

Under 2021 fick vi ett mail om samarbete som vi först avfärdade som nåt spam-mail. Men det visade sig vara sant, och kort därefter blev det klart att låten ’Red Carpet Sand’ skulle vara med i en TV-serie på HBO Max, ’The Other Two’.

Inledningsvis på “Neon Bedroom” hör vi ett vackert pianostycke som öppnar upp till deras värld som EPn kommer att bjuda på. Man vaggas nästan in i “Red Carpet Sand” som är sammetslen i det lugna, pulserande beatet och Pernillas röst som ligger i fokus. Jag gillar hur sticket bryter av med ett instrumentalt parti och synthmelodin som tar plats. Det är en otroligt snygg produktion där inget lämnats till slumpen.

Vid den första genomlyssningen av EP jag gjorde så fastnade jag mest för “We’re Not Like This At All”, med mjuka elgitarrer och en dovt distad effekt på rösten. Skimrande syntharna skapar en atmosfärisk känsla och på sättet låten är repetitiv i sina melodier tilltalar mig lite extra. När låten är slut vill man ha mer.

Vi planerar egentligen aldrig längre än en låt i taget. Det får bli lite som det blir. Men vi märkte att vi också hade en historia att berätta med början, mitt och ett slut så det fick en EP.

NAYAD är otroligt starka melodiskapare och i kombination med snygga harmonier blir varje låt så stark och nästan fängslande. Det är stilrent och polerat samtidigt som det är lekfullt. Lyssna bara på “Don’t Be Mad If I Don’t Come Along”. Hela EPn är som en drömvärld som man inte vill vakna ur. “Bright Blue Ripples” med sina stora synthlandskap där pulsen vilar i en synthbas och avslutande “Can I Believe You?” som kan vara EPns starkaste låt, är så hisnande vacker.

Efter att ha hört “Neon Bedroom” så väntar jag bara på att höra NAYAD’s namn på allas läppar inom det närmsta året.

Foto: Max M-F

Skribent: Emelie Johansson