Musikern Ville Isaksson Jonsson är tillbaka med dubbelsingeln “Nätterna/Varm” under namnet på sitt artistprojekt Karl Knut Sigurd. Enmansbandet Karl Knut Sigurd gjorde sin debut 2020 med EPn ”Hinder” som han sedan följde upp med EPn ”Anyhow EP” 2021. Vi på Tinsel Music Magazine tilldelade musikern en säker plats på vår topplista för 2021 med sin låt ”Disco”, så vi är mycket glada över detta låtsläpp fredagen den 25/2. Dessutom är det första gången artisten släpper musik på svenska.

Jag inleder mitt lyssnande med ”Nätter” och slås direkt av alla favoritelement från indie rock-genren. Jag påminns om stora namn som Broder Daniel, en tidig Håkan Hellström, The Kooks, The Killers och många fler. En salig blandning av det bästa av allt, skulle man kunna säga. Karl Knut Sigurd har en speciell säkerhet och briljans i sitt melodiskapande som får var låt att bli smittsamt härlig och medryckande utan att kompromissa med det råa, distade och komplexa. 

Efter x-antal lyssningar på ”Nätter” går jag över till singel nummer två, ”Varm”, som jag direkt upplever som något mörkare, smutsigareoch råare, och flörtar mer med klassiska rock och punk-detaljer. En otroligt snygg brytning till ”Nätter” och gör kombinationen av singlarna både intressant, mångsidigt och komplett. Jag imponeras återigen lika mycket av Karl Knut Sigurd som jag gjorde vid släppet av ”Disco”, då han besitter en enorm förmåga att sätta ihop musik av det bästa från olika genrer, med tydliga musikaliska influenser, samtidigt som han har funnit sitt sound, sitt personliga ID, som ger musiken pricken över i:et. Jag vill även uppmärksamma produktionen som i mina öron blir både snyggt balanserad och har en behaglig ljudbild, trots att det är mycket som händer. 

Karl Knut Sigurd får toppbetyg av Tinsel Music Magazine idag för sin dubbelsingel och vi är både spända och taggade på vad som ska komma härnäst. Med musik, sång och lyrik som passar oss som handen i handsken kan det inte bli annat än grymt.

Skribent: Fia Skärblom