Idag släpper artisten Elin Rehn låten ”A Truth And A Dove” som uppladdning inför hennes album som släpps under våren. Låten är producerad av Anton Sundell och släpps via Rehn Records. 

Det absolut första ordet som dyker upp i mitt huvud när jag hör låten är VACKERT! Det riktigt skär i hjärtat av sårbarheten och det nakna utlämnandet som Elin Rehn förmedlar med både lyrik, avskalat musikarrangemang och hennes förtrollande sångröst. Det är verkligen sången som greppar tag i mig och för tankarna på namn som Regina Spektor och Ingrid Michaelson, som båda är stora favoriter hos mig. Elin Rehn skapar känslan av att jag får läsa den mest avslöjande sidan i hennes dagbok, och den känslan är fängslande. 

Denna pianopop-låt innehåller precis det den ska: Piano, stråkar, sång och sparsam produktion som låter varje enskilt musikelement få lysa på sitt vis. Detta upplägg får mig att vilja stanna upp och lyssna på varenda ton som smyger sig fram till mig. Artisten beskriver låten själv:

Det är min klyschigaste låt. Det handlar om kärlek. Men den är kanske också min finaste. Den handlar om att säga förlåt till någon man älskar, bokstavligen med en sanning och en duva. Stråket ville jag skulle låta som en stor bukett rosor till sista delen i låten.

Elins beskrivning är fullkomlig för mig som lyssnare, då det är exakt så det når fram till mig. Elin berättar även att låten handlar om att säga förlåt, vilket jag verkligen känner för att göra nu. Jag vet inte till vem jag vill säga förlåt, men jag känner med Elin och delar hennes önskan när jag lyssnar. 

Artisten har lyckats skapa musik som är otroligt relaterbar och får en att reflektera tillbaka på situationer vi egentligen vill glömma då det gör för ont. Det låter möjligen negativt, men ibland behöver man det där uppvaknandet som bara innerlig, ärlig och slående vacker musik kan ge oss. Tack Elin!

Om ni som jag känner för att bli sådär varmt berörda i hjärtat idag & är redo för en känslostorm rekommenderar Tinsel er att sätta igång Elin Rehns ”A Truth And A Dove”.

Foto: Fabian Rosenberg

Skribent: Fia Skärblom