Folk-pop artisten, singer-songwritern och producenten Anna Grelle släpper idag den första singeln från sitt kommande debutalbum, “I Wish I Were”, som andas nordisk folkmusik i en pop-förpackning. Singeln släpper hon via sitt egna skivbolag Grelle Productions.

“I Wish I Were” handlar enligt henne själv om självtvivel och att vilja vara någon annan. Med textens tydliga budskap och den beskrivande texten, de nordiska folkmusiktonerna och den sköra känslan som Anna förmedlar, känns låten som ett soundtrack till en film som utspelar sig runt 1700-talet. Man dras liksom in i en annan värld.

Refrängerna är magiska och storslagna, i sin enkelhet. Speciellt de partier med vocoder-effekt. Låten stegras i ett långsamt crescendo där både stämmor byggs på, men också avskalade partier arrangemangsmässigt gör det dynamiskt intressant. Jag gillar hur refrängerna är, för att säga emot mig själv, rätt stillsamma. Storslagna och samtidigt stillsamma. De liksom smälter in i övriga låten men ändå sticker ut, vilken är en snygg avvägning.

Annas uttryck och ömtålighet i rösten gör att varenda sjunget ord blir trovärdigt. Det är sådär nästan på bristningsgränsen, där vi finner framkallningen av gåshud. “I Wish I Were” är ett perfekt första smakprov på den kommande plattan.

Foto: Our Magical Studio

Skribent: Emelie Johansson