Idag släpper fantastiska ALVA sin andra singel för året med låten ”Fuck Dig”. Och inte nog med det så har vi glädjen att meddela att ALVA släpper sitt efterlängtade album ”Trä, Eld, Öl, Utekväll” nu till våren. Albumet presenteras enligt presskontakt så här; ”En samling av nutida ungdomens idyll, ångest-indie, tragik och misär, och ett och annat livfullt skratt mellan tårarna som bränner längs med kinderna”. Den 8/4 släpps albumet, vilket vi på magasinet är oerhört taggade på.

Singeln ”Fuck Dig”, som dagens recension kommer att handla om, är skriven av artisten själv, Karolina Nordman, Linn Grins, Sonny Cash och Filip Lundgren, som även har producerat låten. Låten släpps i samproduktion med Dalapop. 

När pressmeddelandet om ALVAs ”Fuck Dig” hittade till min mailkorg blev jag väldig glad, eftersom vi på Tinsel var mycket imponerade av artisten sedan förra singelsläppet ”Ute Jämt”. Förväntningarna blev snabbt höga, som de blir när man tidigare blivit imponerad, och jag kan glatt meddela att jag inte blev besviken. Tvärtom!

Låten ”Fuck Dig” är en kaxig, självsäker och pampig popdänga, som har taggarna utåt på ett punkigt vis. Jag blir direkt GOLVAD av de klockrena melodierna som inleder låten. De bildar en sån där slinga som tar tag i hela kroppen och låter mig bli ett med musiken. När jag möter den pampiga refrängen med ösande gitarr, kraftiga trumslag, växande stämmor och ALVAs säkra sång försvinner helt enkelt mina ord. Det här är felfritt. Jag vill BARA lyssna, känna och uppslukas av musiken. Produktionen är grymt välbalanserad med alla musikaliska detaljer, vilket gör att resultatet blir både proffsigt och snyggt, samtidigt som de behåller det ”smutsiga” i punken. Både musikarrangemang, produktion, sång, lyrik och ljudbild har här nått den där magiska kombinationen, som av mig får 10 av 10. 

”Fuck Dig” kommer definitivt bli en av mina mest spelade låtar 2022. Kan inte tänka mig en bättre låt att dra på i lurarna och ge sig ut i vårvädret, fly vardagen och känna lyckoruset i kroppen. 

Jag kan inte rekommendera er att lyssna på ”Fuck Dig” tillräckligt många gånger för att faktiskt få fram hur bra den är. Ni MÅSTE lyssna!

Skribent: Fia Skärblom