Idag singeldebuterar det brittiska new wave-indiebandet The Imaginary Friends med “The Golden Age of the Narcissist” och bjuder dessutom på en tillhörande musikvideo gjord av Dominic Howlett.

Med sin musik tar The Imaginary Friends in 80- och 90-talets new wave i modern tid och håller musikepoken vid liv. “The Golden Age of the Narcissist” berättar en historia där text och sång står i fokus, och mystiken i musiken med ylande gitarrer och en mullrande basgång som ligger som en puls blir en snygg kontrast.

Det är som att låten ligger på lur och väntar på att få explodera ut i ett klimax. Och visst får vi det, ett gitarrsolo och ett smått ökande crescendo under låtens andra halva där desperationen ökar och man slugas in i deras hemlighetsfulla värld. De håller lyssnaren på spänn.

Musikvideon är visuellt snygg och stilren i svart/vitt och helt rätt till bandets musik och image. Videon kompletterar verkligen låten och skapar ett starkt intresse som förhöjer hela känslan. Det är också magnifikt att se en video där bandet står och spelar, lite som det var förr i världen. Inga krusiduller, det är rakt på sak – och det tilltalar mig. Hatten av för en grym debut!

Foto: Sebastian Garraway

Skribent: Emelie Johansson