Idag står vi på Tinsel Music Magazine för premiären av musikvideon till “Strawberry Boy”, Göteborgsbaserade indie/shoegazebandet Boy With Apples senaste singel, och det första låtsläppet för i år. Singeln släpps via Vårø Records, och är den första av tre nya låtar som släpps under våren.

Jag hörde först “Strawberry Boy” innan jag såg musikvideon, och redan då kunde jag nästan föreställa mig hur videon skulle se ut i mitt huvud utifrån bandets gitarrbaserade, svävande, drömska sound som dränks i reverb. Det jag verkligen gillar med videon är hur det berättas en vilda västern historia mixat med bilder på bandet med snygga effekter i rosa och lila färgskala. De tar också med oss ut i yttre rymden på resan med retrofuturistiska och lekfulla inslag.

Strawberry Boy är en låt som har ett väldigt popigt upplyftande sound och då ville vi på något sätt matcha energin med musikvideon! Det är vår första erfarenhet av att spela in en musikvideo och vi har haft sån tur att jobba med härliga och kompetenta personer. 

Musikvideon kompletterar verkligen låten med sitt hypnotiserande lugn och psykedeliska framtoning. Med deras sätt att berätta historien i videon med en retrokänsla på alla miljöer binds allt samman till en perfekt helhet. Den är tilltalande för ögat och proffsigt gjord. Det här är en av de snyggaste independent musikvideor jag sett på väldigt länge, och för att vara bandets första är jag mäkta imponerad.

Foto: Felicia Lekenstam

Skribent: Emelie Johansson