Då är det dags för Malmöbandet Louis Pax att släppa sin första singel för året. Idag släpper bandet den rykande färska låten ”Spanish Rain” som en uppföljare till 2021:s dundersinglar ”Motion” och ”Bad Things”

Det är ingen hemlighet vid detta laget att jag är ett stort fan av Louis Pax. Deras tidigare låtsläpp har golvat mig med sina trendiga genre-överskridningar i kombination med stilren och otroligt snygg pop-musik. Därför blev jag inte ett dugg förvånad när jag föll snabbt för ”Spanish Rain”, men något överraskad av att denna låt faktiskt toppar de tidigare. Detta är än så länge, helt klart, min favoritlåt från Louis Pax. 

Bandet har återigen jobbat med stora ljudbilder, tydlig dynamik och pampiga detaljer i produktionen för att att behålla lyssnarens intresse. Vi får redan vid låtens första sekund ett smakprov på de ljudlandskap som kommer finnas med oss ända fram till slutet, där vi bjuds på ett sagolikt arrangemang av blåsinstrument. Jag har faktiskt tappat räkningen på hur många gånger jag spolat tillbaka för just sekvensen mellan 2:53-3:26. Detta stycke är, utan att överdriva minsta lilla, helt briljant! Det är så vackert, starkt och hoppfullt att hårstråna reser sig över hela kroppen. 

Singeln präglas av balansen mellan sina avskalade delar, där sångarens klara och tonsäkra sångröst briljerar och charmar oss, och musiken som växer kraftigt med olika musik-detaljer och ljudelement. En sådan magisk balans som man ibland lyckas åstadkomma, om man lägger ner hjärta och själ i musiken. Det har Louis Pax gjort och det märks. 

Som ni märker har denna låt greppat tag om mig alldeles extra, och det känns som att orden inte riktigt räcker till. . Jag rekommenderar starkt att ni lyssnar på ”Spanish Rain” flera gånger och jag är säker på att ni kommer uppleva samma magi som jag.

Skribent: Fia Skärblom