Idag gör artisten och låtskrivaren Whylemin dubbel-debut, då hon släpper sin debutsingel på sitt nykläckta bolag. Låten heter ”Do you ever wonder” och är skriven av Whylemin, producerad av Calle Johansson samt artisten själv och distribueras av Amuse.

Whylemin presenterar låten med orden ”det är den första låten i en tidslinje om att försöka laga ett brustet hjärta, bara för att inse att det går ännu mer sönder”. Jag kan snabbt konstatera, efter endast några smygande toner från pianot, att jag känner det Whylemin känner. 

Låten är stark i sitt avskalade arrangemang med fokus på lyriken som backas upp av det trevande pianot. Det är nästan något kusligt över detta sound, men på ett vackert vis. Melankoliskt och vemodigt, men när det är som allra bäst. Whylemin har en sångröst som är otroligt stark, samtidigt som den är så sårbar och bräcklig, vilket gör att lyriken levereras kraftfullt och stilrent till oss. Jag blir berörd. Oerhört berörd. 

Musikens ljudbild växer sig riktigt mäktig av stora, pampiga och ekande rytm-slag, i kombination med lager på lager av sång. Det blir sådär filmiskt som jag tycker om, när musiken skapar tydliga och målande bilder och scener i mitt huvud när jag lyssnar. Jag kan leva mig in musiken, som om det var min alldeles egna berättelse. Det är definitivt en konst att kunna leverera sång, lyrik, musik och produktion på detta sätt, som gör att lyssnaren kan applicera storyn på sig själv. Det är häftigt! 

Stort grattis till en fantastiskt vacker och gripande singel-debut med låten ”Do you ever wonder” och stort lycka till med egna bolaget, önskar vi på Tinsel. 

Foto: Hanna Sörqvist

Skribent: Fia Skärblom