Idag släpper artisten Mekdes sitt debutalbum ”Greedy”. Mekdes är just nu högaktuell i hemlandet Danmark där hon gjort stor succé sedan hon entrade scenen 2018. Artisten var år 2020 nominerad till en Danish Music Award i kategorin ”Best New Live Act” och vann nyligen priset för Best Upcoming Artist på P3 Guld Danmark. Till våren planerar Mekdes en turné med 14 stopp runt om i Danmark. Albumet släpps via Mermaid Records. 

Det råkar vara så att albumet ”Greedy” inleder 2022:s recensioner för min del, och det är jag väldigt nöjd över. Jag har haft albumet spelades på repeat här hemma, och det här är så otroligt snyggt. Jag tror att just ordet ”snyggt” är det mest sammanfattande jag kan komma på, då allt med denna musik, sångröst och produktion verkligen är SNYGGT. Det är stilrent, trendigt, förföriskt, välgjort, mystiskt, coolt och spännande. Och att lyckas skapa musik som kombinerar alla dessa ord är rent av briljant! 

Albumet inleds med låten ”Fill Me In” som definitivt sätter både standard och vibe för vad som komma skall. Känslor och välskriven lyrik som balanseras av slående rytmer som sprider sig i kroppen. Det är precis en sådan låt som väcker intresse och nyfikenhet hos mig som lyssnare. 

Min stora favorit från albumet är den andra låten vi bjuds på, ”Meet Me Halfway”, då jag blir helt såld på kombinationen av den mystiska, sårbara och flörtiga sångrösten och de smygande blåsinstrumenten som lyfter låten till höga höjder. Låten har alla de där små finesserna som man önskar finna i en riktigt bra låt. 

Albumet sys ihop på slutet med låten ”Feels Like Home” som med avskalat arrangemang lyfter fram Mekdes otroliga sångröst och hennes toner blir både mjuka och starka på samma gång. Det blir som ett filmatiskt avslut på en vacker saga som hon berättat för oss från första ton till sista ekande effekt. 

Vi på Tinsel rekommenderar er att sätta igång ”Greedy” och låta albumet fylla er helg med musikaliska godheter. För varje lyssning hittar med en ny detalj i musiken som fångar örat. 

Skribent: Fia Skärblom