Låtskrivaren Astrid Lagerstedt singeldebuterar idag, inte bara med en, utan två singlar, “Stay In My Bed and Watch Twin Peaks on DVD” och “Other Girls Walking By”. Med sin klassiska 60-tals och soul inspirerade musik som är snyggt moderniserat och känns helt rätt i tiden, är det här en debut som i alla fall vi kommer lägga på minnet. Dubbelsingeln släpps via Kapish Records.

Det tog inte många sekunder förrän jag blev helt fast av Astrids sätt att linda in lyssnaren runt sitt finger med sin mystiska, gitarrdrivna 60-tals psych-pop och ett sammetslent och tuggummisegt sångsätt som påminner om Billie Eilish. Vi drunknar i overdrive-gitarrer, vassa, mjukt distade och komprimerade trummor och spökliknande synthlinslag, och vi blir uppslukade av “Stay In My Bed and Watch Twin Peaks on DVD” lockelse. Kanske ett long-shot och svårt att relatera till för de flesta, men låten påminner mig även om tidiga Muse, vi snackar runt år 1999.

“Other Girls Walking By” är som om du precis vaknat från en dröm mitt i natten, och somnar om och fortsätter drömmen du var i. Det är som en fortsättning på någonting man inte vill ska ta slut. Vi hör den mjuka synthslingan i bakgrunden som ett tema för låten, och det repetitiva från låtens andra hälft skapar en växande effekt och samtidigt ett behagligt obehag.

Astrids debutsinglar är ett praktexempel på musik som sticker ut en aning från mängden och stoppar tiden en stund, och som fångar vårt intresse lite extra. Det är uppfriskande, nyskapande, lekfullt och blodigt allvar på samma gång, med glimten i ögat. Vi älskar Astrids debutsinglar och för den som lyssnar på hennes singlar, ger er ett försprång på att hålla koll på en otroligt spännande up and coming artist.

Skribent: Emelie Johansson