Idag släpper popartisten Julia Fischler sin andra singel för 2021 med låten ”Does She Know”, som beskrivs som en drömsk hyllning till unga tjejer av artisten själv. Fischler har tidigare studerat låtskrivande på Berklee College of Music i USA och studerar nu musikproduktion i Stockholm. Dagens singelsläpp är en uppladdning inför planerad EP och turné under 2022. 

Det märks tydligt från låtens start att Fischler lagt stor vikt vid produktion och ljudlandskap när det gäller helheten av ljudbilden. Intrycket blir direkt stort, pampigt och drömmigt med fokus på stråkar och ekande toner. Med artistens bräckliga, vackra och tonsäkra sångröst blir resultatet både målande och genuint. Låten hade passat sig utmärkt på filmduken, både i internationell storfilm och independent-skapad kreation. Det är musik för mångas öron och för flera sinnesstämningar, vilket gör ”Does She Know” både relaterbar och tillgänglig. 

Det som blir mitt personliga favoritelement i låten är kombinationen av stråkar och pulserande rytmer som hela tiden leker i bakgrunden men som växer sig kraftigt i refrängen. Jag är generellt svag för stråkar, och sättet de är använda som introduktion i låten men återkommer i mellanspel och som bakomliggande effekt, är rent av genialiskt. Dynamiken får 10 av 10 och ger oss en komplett låt som växer för varje lyssning. 

Jag fastnade också snabbt för artistens sångröst och insåg att den hade gjort sig perfekt på ett album, då den är otroligt behaglig. Den är egen och personlig, men väldigt tilltalande och får mig att vilja lyssna på vad hon har att säga, samtidigt som den smälter in mjukt med musiken och verkligen blir ett vackert instrument. Fint, så himla fint! 

Vi på Tinsel är otroligt taggade på vad som komma skall för denna artist och ser framemot nästa års musiksläpp.

Skribent: Fia Skärblom