Ett nytt indiepopband har skådats på vår svenska indiescen, och med en löjligt stark debut gör idag Göteborgsbaserade kvartetten i Heskey entré med den smittsamt spralliga singeln “Feel It”. Till singeln släpps även en musikvideo.

DIY-bandet som består av William Hedegärd, Tim Vikman, Oscar Rolfsman och Johan Nordling har tillsammans skapat en debutsingel som känns värmande bekant i sitt gitarrbaserade, ösiga sound, med snygga stämmor och en riktigt skön refräng. Tänk typ om Caesars Palace skulle släppa ny musik idag, då skulle det kunna låta ungefär såhär. Också att västkusten är i sin egen klass på att producera sådan här typ av musik är ju heller ingen hemlighet, och heller inget undantag när det gäller Heskey.

Men åter till “Feel It”. Det är som ett stort, positivt brus som väller ur högtalarna vid varje lyssning. Det är så mycket energi och ösa-framför-scenen eufori bland reverbdränkta gitarrer, popiga trummor och stämsång. Och i ärlighetens namn har nog ingen melodihook satt sig såhär snabbt och hårt av all musik jag hört sedan jag startade magasinet, att den spelas i huvudet när jag ska gå och lägga mig. Ungefär som en fluga i ett tyst rum, på ett bra sätt. Den här hooken utgör även en stor del av låten – vilket också gör att “Feel It” sticker ut från all liknande musik. Briljant och smart. Less is more.

Om det här är debuten för Heskey så vill vi bara gratulera till en solklar debut, och kan inte vänta tills vi hör mer från grabbarna.

Foto: Hilda Randulv

Skribent: Emelie Johansson