Luleåbaserade indiepoptrion i Nagoon ger idag ut den atmosfäriska kraut-singeln “Blueprint (For a Broken House)”, den tredje singeln från bandets kommande debutalbum “After Us, The Flood”. Singeln släpps via DigiNorth i samarbete med BD Pop.

Återigen så levererar Norrland kvalitetsindiepop. Nagoon som bildades 2014 har sedan starten gett ut spännande musik som både känns bekant och samtidigt nyskapande och samtida. De står med ett ben i mjuk kraut och ett ben i drömmig indiepop. En kombination som enligt mig är kalasbra. Men just “Blueprint (For a Broken House)” går bandet in i fler spännande och utforskande arrangemang och ljudbilder, där jag hajar till lite extra. Bandets sångare Isak Sidestam berättar:

Jag tycker låten sätter tonen för hela albumet och för oss har den blivit större än sig själv. Den är så ärlig att det nästan känns ohälsosamt att spela den men jag tror jag talar för alla tre när jag säger att ingen skitdag kan kväva energin som Blueprint skapar. Allt blir alltid bättre efteråt.

Vi hör blåsinstrument i en snygg melodi på de malande trummorna och genomgående gitarrmelodin i bakgrunden, och synthstråkar presenteras. Efter två tredjedelar in går låten in som i ett dovt moln med viskande sång och där synthstråkarna tar mer plats. Här fastnar mitt största fokus, det är riktigt snyggt och jag blir hooked på melodin. Låten bygger sedan upp till en om möjligt ännu mer drömsk värld med ett repetitivt tema. Det är svävande och atmosfäriskt, precis som en lång färd i valfritt färdmedel kan kännas.

Foto: Joakim Isaksson

Skribent: Emelie Johansson