Bandet som alltid gör en på gott humör – John Död, är tillbaka med ny musik. Idag i form av den spralliga 80-tals synth-doftande “Under Konstruktion”. Singeln är det första vi hör från bandets kommande andra album “Rosa Brus” som släpps i januari.

Vi har följt John Död under en tid, och vi blir alltid lika glada när deras mail om ny musik droppar in i mailkorgen. Man vet att man aldrig blir besviken, och man kan alltid vänta sig glada, energiska och lekfulla låtar med ett modernt retrosound.

“Under Konstruktion” har en löjligt catchy synthslinga som är temat för låten, och det går inte att sluta nynna på den. Låten är rakt fram, både i text och musikaliskt utförande där hela ljudlandskapet präglas av färgstarka synthar och glimmande gitarrmattor. Och på toppen av tårtan har vi sångarens karaktäristiska röst och ett vädjande uttryck, som utgör en stor del av bandets sound. “Under Konstruktion” är en låt som tar upp ämnet 30-års kris och att man som människa aldrig blir klar, och det vi gillar med John Död är att bland det spralliga soundet så gömmer sig alltid en eftertänksam, samtida text.

Under konstruktion är den perfekta singeln för albumet och vi ser den som ett koncentrat av de ämnen och ljudbilder som plattan tangerar. Rosa brus är på nått sätt resultatet av vår gemensamma 30-årskris och handlar om vardagen, arbete, livsval och tristess. Vi tror att många kommer känna igen sig i tematiken och att några till och med börjar dansa åt eländet (aka livet).

För den som dessutom inte sett dessa killar live så rekommenderar vi starkt att göra det om man får tillfället i akt. Om man tycker det svänger i högtalarna hemma så är känslan hundra gånger starkare på scenen. Vi ser fram emot albumet i januari!

Foto: Mikael Landén

Skribent: Emelie Johansson