Idag släpper artisten och låtskrivaren Nina Bring sin nya singel ”Svår” som en uppföljare till hennes senaste och starkt aktuella låtsläpp. Artisten går nu att höra på streamingtjänsten C more på ledmotivet ”Håll Andan” till ungdomsserien med samma namn. Hon har även nyligen släppt singeln ”Konkurrens” som berör starka och personliga ämnet prestationsångest. Singeln ”Svår” är skriven av artisten själv, Jonna Hall och Jonathan Bellini och producerad av Neighbours. 

Jag fastnade snabbt för ”Svår” när den damp ner i min maillåda. Jag blev först och främst intresserad när jag läste artistens egna ord om låten:

Svår handlar om att övertänka en väldigt enkel situation. Det står en person med öppna armar som är redo att göra allt för dig. Allting är superenkelt. Men istället för att bara acceptera och vara lycklig i situationen så börjar du ifrågasätta och övertänka allt så pass mycket att du börjar stöta ifrån dig istället. Du blir svår.

Jag kände direkt att budskapet tilltalade mig och det är en situation jag tror vi ofta hamnar i omedvetet. Därför blev jag nyfiken på hur det skulle låta i en poplåt, och jag blev inte besviken av resultatet. Nina Bring levererar lyriken med en otroligt klar, stilren och snygg sångröst, men som lyckas nå en bräcklighet precis när det gäller. Hon får fram sitt budskap på ett klockrent sätt samtidigt som musiken får oss att vilja ge oss ut på dansgolvet. Det är ett pampigt och brett ljudlandskap med trendiga, elektroniska musikdetaljer som följer hjärtats slag och får blodet att pumpa.

Jag får upp en tydlig och välmålad bild av nattlivets dansgolv där dimma, rytmer, träffsäkra toner och vibrationer får en att glömma och försvinna in helt i musiken. Sådär som en riktigt bra poplåt kan få oss att göra. För några minuter finns inte problem, ångest och oro utan endast liv och dans i hela kroppen. Det lyckas Nina Bring skapa med sin låt ”Svår”

Ett tungt budskap som framförs tillsammans med riktigt snygg, välgjord och trendig musik. Definitivt en låt att lägga in på spellistan inför helgens bravader. Det kommer vi på Tinsel göra! 

Foto och redigering: Amalia Öhberg Soukri

Skribent: Fia Skärblom