Idag släpper artisten och låtskrivaren Matilda singeln ”Imaginary Friend” som uppladdning för sin kommande EP. 

I denna låt blir det väldigt snabbt en specifik sak som gör mig extra intresserad och det är Matildas helt fantastiska sångregister. Artistens sångröst är otroligt snygg, stark och kraftfull. Hon går ifrån låga, mörka och färgstarka toner till sagolik falsett utan ansträngning (såsom det låter i våra öron) vilket ger ett otroligt behagligt resultat. Det är den typen av sångröst man kommer höra på radion och veta att ”det där är Matilda”. 

Musiken präglas av rytmer i olika former och stora ljudlandskap med små elektroniska detaljer som skapar dynamik och variation i ljudbilden. Musiken är mystisk med sina svepande toner och tillsammans med Matildas sång blir det både förförande, slagkraftigt och kaxigt. Låten passar likväl i hörlurarna under träningspasset som på förfesten, den ensamma promenaden eller dansgolvet då den bjuder in till en rad olika känslor och sinnesstämningar med alla dess egenheter. Musiken är komplex men samtidigt lätt att ta till sig och känna i kroppen. 

Jag får både Tove Lo, Tove Styrke och Dua Lipa-vibes vilket känns helt i sin tid utan att kompromissa med Matildas egenhet. Det här är en riktigt snygg poplåt som enligt Tinsel har en ljus framtid på populärmusikens spellistor.

Skribent: Fia Skärblom