Idag har vi äran att stå för premiären av Tall Blondes sprillans nya musikvideo till singeln “Lucky Charm” som släpps imorgon den 19/11, där han även gästas av Suncat, lo-fi aliaset för artisten Olle Nyman. Singeln är hämtad från kommande debutalbumet “Ponderosa” och släpps via BD Pop/DigiNorth.

För den som hört Tall Blonde tidigare så vet man att här har vi en artist som tänjer på gränserna i popmusiken. Det finns allt som oftast en hint av skräck och horror som är snyggt inbäddad i stilfulla produktioner och internationellt klingande melodier, ett oemotståndligt groove och geniala arrangemang som innehåller både dynamik och starka klimax. Helt enkelt ett unikt sound som gör att man hajar till direkt. “Lucky Charm” handlar enligt duon om drömmen vi alla jagar och att våga släppa taget.

I musikvideon badar vi i gult och starka färgkontraster. Videon är samtidigt lekfull som iögonfallande och snudd på hårresande, i desperata bilder som filmats på ett snyggt, kreativt och obehagligt sätt som framhäver låtens innerbörd. Jag skulle vilja dra liknelsen som en behaglig mardröm. Jag lämnar dom orden där fritt att tolka för åskådaren.

Tall Blonde är en otrolig kreatör som gestaltar sin musik på bästa och mest intresseväckande sätt. Det skaver lite, vi älskar det.

Skribent: Emelie Johansson

Foto: Martin Åhlin