Den 1 oktober släpptes en EP vi inte kunde sluta lyssna på. En EP vars låtar som skulle komma att kännas ända in i benmärgen, lyssning efter lyssning. Det är rått, episkt, nostalgiskt, vemodigt, kreativt, känslomässigt och jag kan klämma in ett ord till: magiskt. Jag snackar så klart om alternativpop/rock bandet Spunsugar‘s EP “Things That I Confuse”, innehållandes 4 låtar där varje låt är lika stark och berör en, det finns ingen svag punkt. En EP som dessutom gått varm hos oss under hela månaden.

När vi väljer ut månadens bästa i slutet av varje månad så gör vi det med omsorg. Vi ska känna att det på något sätt påverkat oss eller att en eller flera låtar snurrat på våra privata spellistor. Det har det gjort för oss med “Things That I Confuse”, och ända sedan denna EP droppade in i min inkorg så har jag haft den i bakhuvudet hela tiden. Spunsugar är experimentella med den rätta touchen av modernt möter retro. Det känns ogjort, nytt och fräscht men ändå på den nivån att det väcker nostalgiska känslor inom en.

Med deras få element – trummaskin som dominerar varje låt, distade gitarrer, tunga basgångar och en sammetslen sång som kontrast, producerar och arrangerar dom låtar på ett högst intresseväckande sätt, utan att det låter överarbetat eller överproducerat. Det ska vara lite skitigt och kala betongväggar – det är allt förutom sockersött, och vi älskar det. Därför är “Things That I Confuse” månadens bästa EP enligt Tinsel Music Magazine.

Foto: David Möller

Skribent: Emelie Johansson