Idag släpper Augustine äntligen sitt efterlängtade debutalbum ”Weeks Above The Earth” efter att ha laddat upp med 3 singlar under året. Albumet består av 11 låtar som alla är producerade av Augustine själv, Rassmus Björnson och Agrin Rahmani. Augustine debuterade 2019 och nådde stora framgångar i indievärlden och har streamats över 25 miljoner gånger.

Vi har haft privilegiet att lyssna och skriva om Augustine’s tidigare releaser i år och har med spänning väntat ivrigt på denna låtskatt som släpps idag. ”Weeks Above The Earth” är utan tvekan en samling av Augustine’s känslor, tankar och upplevelser kring kärlekens komplicerade värld, och kopplar samman de olika stadierna man går igenom i en sorts relation.

Nu har jag lyssnat igenom albumet flertalet gånger och jag kan med handen på hjärtat säga att jag är totalt hooked. Det här albumet är så otroligt snyggt, stiligt och modernt. Det är en salig blandning av musik-element från olika genrer med dansanta rytmer, poppiga melodier och lekande synthar, utan att kompromissa med allt som är bra med indiemusikens mystik och sårbarhet. Överlag så måste jag säga att det som imponerar på mig mest är produktionen av detta album, från början till slut. Balansen mellan alla detaljer gör att ljudlandskapet blir helt sagolikt och får varje låt att smälta ihop, utan att ta ifrån deras egenheter. Det bidrar till känslan av en berättelse. Att alla låtar tillsammans utgör ett händelseförlopp som berättas för oss genom ljuvlig musik. Jag är 100% golvad av denna musik.

Jag vill även slå ett extra slag för alla melodier som flörtar med oss genom albumet. De är skarpa, påhittiga och kreativa. De sprider sig runt i kroppen och får oss att vilja röra på oss. Jag kommer på mig själv att sitta och gunga med höfterna och rycka med axlarna framför datorskärmen. Speciellt när jag hör ”Guts”, som blivit min favoritlåt från albumet. Den är helt magisk! 

Eftersom jag inte känner att orden räcker till riktigt idag för att beskriva hur bra detta sound faktiskt är, så säger jag istället såhär: Gör er själva en stor tjänst och sätt igång ”Weeks Above The Earth” NU! Det är absolut ett av de snyggaste debutalbumen jag har fått ta del av.

Foto: Rassmus Björnson

Skribent: Fia Skärblom