Det trendiga popundret Amanda Jerlov från Göteborg släpper idag sin tredje singel ”Thinking Bout You”. Artisten och låtskrivaren släppte sina tidigare två singlar under sommaren som nådde stora framgångar i både svensk och internationell press. 

Vi blir bortskämda med mycket grym popmusik denna veckan! Amanda Jerlov bidrar starkt till helgens spellista med sin nykläckta banger, som kramar om våra höfter och sätter spring i benen. Låten är helt klart gjord för dansgolvets mystiska upptåg inpå småtimmarna! 

Artistens stora inspirationskällor som Whitney Houston, Diana Ross och Stevie Wonder gör sig märkbara i hennes sound, då tydliga element från funk, disco och 80-talets ikoniska pop-trender. Låtens ljudlandskap präglas starkt av en tydlig bas och kick, djupa och pampiga synthar samt genomtänkta melodier som för oss till 80-talets färgsprakande musikvärld. Helheten blir målande och lekfull, vilket tar mina tankar till filmer som ”Girls just wanna have fun” med Sarah Jessica Parker i huvudrollen. Alla dessa retro-inslag blir nutida i sin kombination med artistens snygga, moderna och förförande sångröst. 

Jerlov’s sångröst passar utmärkt med lyriken, där hon beskriver känslan av att avsluta en relation för tidigt, utan vetskapen om beslutet var rätt. Hon lyckas med sitt ”timber” behålla sårbarheten i budskapet trots att låten i sig är en hoppfull och dansant upptempolåt. Det är just i denna kombination som artistens sångröst gör stor inverkan på det musikaliska resultatet. Det blir himla vackert på något vis, när ånger, desperation och hopp går ihop såhär.

Gör som jag och addera ”Thinking Bout You” i era spellistor inför helgens bravader, följ Amanda Jerlovs ord ”Tålamod är en tråkig grej” och inspireras att göra det där ni kanske inte borde, men som ni väldigt gärna vill. Fri tolkning på den! Trevlig helg! 

Skribent: Fia Skärblom