Idag är Louis Pax tillbaka på allra bästa sätt med nya singeln ”Bad Things” och följer upp låten ”MOTION” som de släppte i somras. Detta är deras andra singelsläpp efter sitt namnbyte, då de tidigare gick under Royal Prospect

”Bad Things” är exakt vad vi vill ha och behöver inför kommande helg, där vi kanske hunnit smälta de släppta restriktionerna. Vi börjar sakta men säkert vänja att vi får lov att dansa igen, och det vill vi definitivt göra till ”Bad Things”. Louis Pax bjuder oss idag på en riktig banger som väcker hopp, pirr i magen och flörtar med våra höfter som vill svänga fram och tillbaka på dansgolvet. Det är en sprakande poplåt med dynamisk, snygg och kvalitativ musikalitet som når ut och exploderar i våra öron. Det här är bra. Det här är riktigt bra.

Låtens musikaliska inslag präglas av genreöverskridande element från 70-talets disco-rytm, 80-talets melodislingor, nutidens elektroniska trender och ett gitarrspel som helst enkelt känns tidlöst. Något som greppar tar i mig alldeles extra är den otroligt snygga sångrösten som levererar lyrik på ett flörtigt,  självsäkert och stilrent vist. Även produktionen känns för mig som total topp-kvalitet och den dynamiska ljudbild bandet lyckats uppnå med lager i både sång och musik är fenomenal. Vi blir även bjudna på ett gitarrsolo som skulle väcka även de allra tröttaste gästerna på klubben till liv. 

Vi på Tinsel ser en lång och framgångsrik framtid för Louis Pax i populärmusikens olika områden, då de vet exakt hur man kombinerar musikens världar för att skapa ett stort intresse hos oss lyssnare. Ljudbilden är deras lekplats, och vi kan höra en genuin skaparglädje från de första tonerna till låtens slut. Det känns som ett ordentligt nytänk, men i kombination med det bästa från förr. Hatten av! 

Börja helgfirandet redan nu med Louis Pax nya singel ”Bad Things” på högsta volym.

Skribent: Fia Skärblom