Igår, torsdagen den 14/10, släppte popartisten Loviet sin nya singel ”Picture” med tillhörande musikvideo, som uppladdning inför hennes kommande album. Just singeln ”Picture” skrev Loviet under 14 dagars karantän och förklarar det som att låten blev ett resultat av hennes frustrationer. Artisten släpper sin musik genom sin egna label Loviet. 

Jag blev väldigt nöjd när ”Picture” damp ner bland mina mail. Jag visste inte själv att det var exakt en sådan här låt som mina öron hade craving på just då. Därför blev det snabbt ett tryck på repeat och jag kunde konstatera att låten växte på mig för varje lyssning. Det är en sån där riktigt snygg, experimenterande och dynamisk poplåt som bjuder på genreöverskridande detaljer och en hög mysfaktor. Det är en ultimat kombination, om du frågar mig. 

Låten präglas av tydliga och dansanta rytmer, ett stort ljudlandskap som ger låten djup och dimension och artistens mjuka sångröst. Jag hör genast hur hennes register och hennes färgklang i rösten ger henne möjligheter till mångsidighet. Det är definitivt en album-röst det här. Artisten har jobbat med mycket lager, både när det gäller musik, produktion och sång vilket resulterat i ett komplett sound. Och det känns verkligen som Loviet’s alldeles egna sound, vilket också är en klapp på axeln i en tid där musikens tillgänglighet är oändligt stor. 

“Picture” är enligt mig en riktig filmlåt. Jag ser framför mig ett romantiskt drama, med rörliga bilder kring sprudlande kärlek. Låtens olika musikaliska element flörtar med varandra, och trots att låten är skriven under karantän ger den mig hopp, värme och fjärilar i magen med dess skimrande toner och pulserande rytmer.

Detta singelsläpp passar perfekt inför helgens bravader, med nysläppta restriktioner och stadens livliga myller. Jag rekommenderar varmt att ni sätter just ”Picture” på repeat när ni korkar upp bubblet ikväll! 

Skribent: Fia Skärblom