Ett fantastiskt samarbete mellan albumdebutanten Julia Logan och Nina Persson släpps idag, en tolkning av Bobb Trimbles “One Mile From Heaven” där två generationer av sångerskor möts i en gemensam fascination av kultfiguren som en gång skrev originalet. Singeln släpps via Playground Music.

Julia Logan singeldebuterade under 2020 och har sedan dess fått stor uppmärksamhet av både nationell och internationell media från sina tidigare tre släppta singlar. Hon har även öppnat för b.la Albin Lee Meldau, och i samband med debutalbumet “Everly, Foreverly” som väntas komma under början av 2022 gör hon även två konserter. Nina Persson däremot, behöver kanske ingen närmare presentation, det räcker med att säga de magiska orden The Cardigans och A Camp, för att skrapa på ytan av Ninas långa meritlista.

När jag fick den här låten presenterad till mig så hade jag aldrig hört Bobb Trimbles. Och jag gör även ett medvetet val när jag inte har lyssnat på originalet inför att jag skulle skriva om låten. För min första känsla var “är det här ens en cover”, det skulle kunna vara duons egna låt de skrivit tillsammans. Sen är även Julia Logan ett nytt namn för mig och denna låt är det första jag hör av henne, och jag är golvad och såld. Hennes mjuka, behagliga röst och uttryck som känns redan nu kommer bli en sån där som man hör direkt är hon, gifter sig perfekt med Ninas karaktäristiska röst. De skapar magi tillsammans.

“När jag och Daniel snubblade över låten kände vi direkt att det skulle passa som en duett. När Nina ville jobba med oss så blev vi otroligt glada, The Cardigans musik har ju varit med mig sen barnsben och jag har alltid inspirerats av Ninas personliga och karismatiska röst. Jag tror att vi tillsammans med Angel Olsen och Sharon Van Etten är med och bygger upp en ganska ny kvinnlig duettgenre.” – Julia Logan

Arrangemanget doftar 60-70-tal och har det där torra trumsoundet, som smyckas ut med analoga synthar och mjuka gitarrer. Mer än så behövs inte, för det är egentligen bara i bakgrunden till de två stjärnorna som är i fokus.

”Julia är en fin ny bekantskap, jag älskar hennes röst och det finns inget bättre sätt att möta nya människor än att göra musik ihop. Låten är ett riktigt fint musikarkeologiskt fynd, jag hoppas att Bobb Trimble blir glad att vi ger den nytt liv i form av en virtuos tjejduett.” – Nina Persson

Det här är en låt jag märker jag blir lite smått besatt av, det är flera gånger jag sätter den på repeat, jag får inte nog. Det skapar sådana behagliga, lugna och nostalgiska känslor. Jag kan bara innerligt hoppas att Julia och Nina gör fler samarbeten i framtiden, för det här vill jag höra mer av.

Skribent: Emelie Johansson