Krautrockarna i End of Fun är i farten igen och släpper idag dubbelsingeln “Here To Fail (Again)” som uppföljning på årets debut EP “I Feel It All, Forever”. Det otroligt produktiva bandet gör även helgen till ära en releasespelning på hemlig plats i Göteborg på lördag den 2 oktober. Dubbelsingeln släpps via Something Beautiful Recordings.

Den här gången hör vi bandet i temat enligt dom själva “fucka up – om att misslyckas, landa fel och strula runt i livet, men härja på tills man (kanske) hittar rätt”. Vi har sångerskan Michaela i spetsen, som dessutom har en solokarriär vid sidan av bandet, som sjunger på ett släpigt, spöklikt sätt i den hetsiga “Take Me Out” som präglas av råa gitarrer och lekfulla synthar och det blir en magnifik kontrast. För de som hört bandet tidigare är det ett välkänt sound, som alltid går hem.

Men det är något med titelspåret som jag fastnar lite extra för. Tempot tas ner en gnutta, det är mystiskt och kolsvart i verserna, och det är hundra procent maxad ljudbild och effekter i refrängerna. Det är som om man sugs in i en drömvärld eller står på ett rökigt dansgolv klockan tre på natten. Jag höjer volymen och inser att det här kan vara en av bandets starkaste låtar hittills. Slutet är dessutom ett långt, psykedeliskt outro med gitarren som ringer kvar i det dova ljudlandskapet och sätter punkt på en härlig lyssningsupplevelse.

Vid det här laget vet vi att End of Fun alltid levererar kvalitetskrautrock där man vet vad man får, men trots det så slutar jag inte att bli överraskad varje gång.

För er som befinner er i Göteborg i helgen, så finns eventet till den hemliga spelningen här: https://fb.me/e/1xYVQzrYX

Skribent: Emelie Johansson