Idag släpper den alternativa singer/songwriter-artisten Adna sitt efterlängtade album ”Black Water”. För 4 år sedan släppte hon albumet ”Closure” och väntan på uppföljaren har varit lång och ivrig. På ”Black Water” får vi nu ta del av en låtsamling av hög kvalitet som helt klart varit värd väntan. Anna släpper albumet både digitalt och fysiskt via skivbolaget Despotz Records. 

Albumet drar igång starkt med låten ”Kan Procvatu Behari” som är otroligt vacker och fängslar mig direkt, trots att jag inte förstår språket. Men jag behöver inte förstå lyriken för att känna det Adna känner när hon sjunger, då hennes röst är väldigt uttrycksfull. Det är också smart att inleda albumet på detta vis. Det skapar en nyfikenhet som vi inte ofta stöter på och fångar upp intresset till kommande låtar. 

Albumet innehåller känslosam popmusik med stor variation när det gäller musikaliska inslag och genreöverskridande detaljer. Låtar som ”Don’t Know” som är dynamiska med stora ljud och tydliga rytmer blir en fin kombination till mer avskalade låtar som ”This, Now, Here”. Även om musik och instrument är utsökt i både produktion och arrangemang, är det artistens sagolika sångröst som gör störst intryck på mig. Hon kan sjunga vad som helst för mig med den sångrösten känns det som, men med smart lyrik blir det en fullpoäng. 

Som vanligt när jag gör en albumrecension så brukar jag ha en favorit, men det är svårt idag. Låtarna gör sig väldigt väl ihop, och kompletterar varandra fint från början till slut. Men om jag ska välja en får det blir låten som givit albumet sin titel, ”Black Water”. Magiskt vacker och sårbar, utan att tynga ner mig med sitt tunga budskap.

Skribent: Fia Skärblom