Stockholmsbaserade singer/songwritern från London Orlando Hotopf är äntligen tillbaka med ny musik efter singeldebuten “Confessions” från 2020. Efter ett varmt mottagande släpper han idag andra singeln “Growing Pains” via skivbolaget Two Keys Records som han nyligen signat med.

Orlando har en fantastisk musikbakgrund där han har spelat i band i större delen av sitt liv, jobbat som musiker bakom flera större namn och turnerat och delat scen med världsartister. Debutsingeln resulterade i radiospelningar i både Kalifornien som Norge och ett stort uppmärksammande från olika musikbloggar runtom i världen.

Och nu är han tillbaka med den vackra balladen “Growing Pains”, där Stephanie Fraser gästar på sång. Låten visar en skörare och mer intim sida av hans artisteri och låtskrivande. Med den klassiska singer/songwriter-känslan som mixas med indiefolk-influenser är det här en riktig myslåt i det kommande höstmörkret. Det avskalade, organiska arrangemanget och harmonierna skapar både en vemodig och hoppfull känsla, och Orlandos fantastiska röst får stå i fokus.

Här berättas en historia, och man lyssnar lika uppmärksamt precis som om man hör den viskandes till sig. Orlando Hotopf känns genuin rakt igenom i sina låtar och texter, och han bjuder in lyssnaren till sin värld. Vi ser fram emot vad som kommer härnäst!

Skribent: Emelie Johansson