Gitarrbaserade popbandet Skurklandet visar idag ett livstecken efter flera års uppehåll och släpper singeln “Bara Lite Till” med tillhörande stop-motion musikvideo. Bandet hintar även om att ett kommande album är på väg, och detta är det första smakprovet till lyssnaren.

2015 var senast Skurklandet släppte musik, och då i form av albumet “Det stora ingenting”. Nu är dom tillbaka med denna popiga, livliga singel som berör ett djupare ämne, enligt bandet själva, om personliga erfarenheter av skolmobbning som förföljer en in i vuxenlivet, minnena och den dåliga självbilden, och hur det skulle vara om man stötte på de personerna idag.

Vi gillar när upptempolåtar har en bakomliggande, djupare text bakom de glada fasaderna, och det har Skurklandet gjort med bravur i sin skramliga, retrodoftande, melodiösa popdänga. Och inte nog med det så älskar vi den otroligt ambitiösa musikvideon till låten, som är gjord i stop-motion teknik där bandmedlemmarna är utskurna pappersbitar från fotografier och blir som miniatyrer i det verkliga livet.

Precis som Skurklandets musik så reflekterar musikvideo deras lekfullhet och kreativitet. För varje gång jag tittar på videon så finner jag fler detaljer, och jag blir som fastklistrad vid skärmen för att inte missa något. Videon förstärker också låten och tar hela upplevelsen till nästa nivå.

Skribent: Emelie Johansson