Norska pop/rock duon brenn. släpper idag den energiska, skrammelrock-singeln “Jeg Blir Så Dum”. En låt som berör den jobbiga känslan när du ska göra slut, och det blir duons andra singelsläpp för i år. Bandet hintar även om att det kommer fler, spännande överraskningar i år, så här får vi hålla ögon och öron öppna. Singeln släpps via Little Big Sister.

brenn. som består av Rémy Malchère Pettersen och Edvard Save Smith, släppte debutalbumet “Elsker” under 2019, som resulterade i att de vann priset för “Årets Rock” på norska versionen av Grammisgalan, Spellemannen. Och efter att ha hörts på norska radiokanaler och spelat på välkända festivaler börjar duon ta sig utanför norska gränsen och hitta hem hos den skandinaviska publiken. Ett modernt rockband med en lagom dos pop – vad mer kan man önska i dagsläget?

När jag hörde “Jeg Blir Så Dum” för första gången så kände jag direkt att det här var något speciellt som jag med all sannolikhet skulle tycka om. De popiga, tajta verserna blommar ut i ett skitigt och skramligt sound av gitarrmattor och rytmer i refrängen som skapar ett oemotståndligt groove, och jag blev positivt överraskad. Och så hade jag låten fast på hjärnan direkt.

“Jeg Blir Så Dum” ligger i det magiska gränslandet mellan pop och rock med många överraskningsmoment och dynamiskt arrangemang, kaxig men samtidigt lekfull attityd och en riktig in-your-face dänga. Låten känns både modern och 2000-talsrock-nostalgisk och jag är otroligt glad över att ha upptäckt den här duon.

Foto: Isak Jenssen

Skribent: Emelie Johansson