Idag den 3/9 släpper everBear sin debutsingel ”End Of The Line”, som uppvärmning inför hans kommande EP. everBear är Mathias Baadsgaard’s artistnamn, och är en indie/folk-musiker vars fascination ligger i att på enkla sätt förmedla komplexa känslor. 

”End Of The Line” är ett bra exempel på just det där. Att med sparsamt arrangemang, smygande toner, en dov men lekande gitarr och artistens tydliga sång, lyckas förmedla väldigt starka känslor med enkla medel. 

Jag blir väldigt imponerad av nivån på den musikaliska kvalitet everBear lyckats skapa redan som debutant. Jag känner direkt att han har hittat sitt sound och en egenhet kring sin musik, som kommer göra sig fantastiskt fint på en EP. Musiken är otroligt vacker och byggs upp, samt skalas ner, till en behaglig balans genom hela låten. Jag blir aldrig uttråkad eller besviken på den musikaliska detalj som kommer härnäst, utan inser snabbt att låten är komplett. Jag skulle inte ändra en ton. 

Att inleda september med ”End Of The Line” känns helt rätt, och låten kommer definitivt spelas flitigt och bidra med en behaglig, varm och berörande känsla i höstmörkret. Det är något alldeles speciellt med låtar som kan bidra med lugn och harmoni, trots tung lyrik.