Den 28 augusti arrangerades äntligen indieskivbolagsfestivalen Fools Gold igen. Efter ett uppehåll under 2020 var denna otroligt viktiga och fantastiska festival tillbaka i Stockholm, i Tantolundens lummiga omgivning igen. I början av augusti arrangerades festivalen även i Malmö.

Vi var såklart på plats och spanade in årets upplaga i Stockholm. En småregning eftermiddag och kväll tog sig förvånansvärt många sig ut till parken för att få koll på det senaste och hetaste från indievärlden. Under dagen fylldes det flitigt på med fler och fler besökare, och på plats var de representerade skivbolagen till de artister som uppträdde, med att sälja skivor och merchandise. Några av bolagen som var på plats var bland annat Rama Lama Records, Septembernatt Records, Startracks, Birds Will Sing For You och Feverish.

Filip från Septembernatt Records med Division 7’s senaste vinyl
Emil från Youth Recordings, Fredrik från Startracks och Petter från Birds Will Sing For You

På scen såg vi de spännande akterna Petra Mases, Mary Anne’s Polar Rig, Bromander, Duschpalatset, Steve Buscemi’s Dreamy Eyes, Mia Maria Johansson, Mary’s Kids, Hey Elbow och Ghlow.

Mary Anne’s Polar Rig
Bromander
Duschpalatset
Steve Buscemi’s Dreamy Eyes
Hey Elbow

Det som var så roligt att se var att detta evenemang lockade inte bara innerstads hipsters som har koll på senaste indiemusiken, utan även barnfamiljer och folk i alla åldrar. Folk satt på picknickfiltar, ungdomar dansade frenetiskt framför scenen under varje liveakt, det var mingel, bläddrande bland vinylskivor och det kändes som att varenda en hade en riktigt härlig upplevelse. Det här är ett event som lockar alla!

Tack för det här året Fools Gold, vi ses igen nästa år!


Foto & text: Emelie Johansson