Det göteborgsbaserade psykedeliska rockbandet Toad Venom gör sitt andra släpp för i år idag med singeln “Swirling Hands”, och bjuder in till deras surrealistiska, 70-tals doftande värld – som vi bara älskar. Singeln släpps via Welfare Sounds & Records.

Toad Venom är ett nytt band för oss som vi direkt blev kära i när vi fick höra “Swirling Hands” för första gången. Att Göteborg är kända för att bjuda på bra band råder det inga tvivel om, och ännu en gång har vår kära västkuststad gjort det igen. I “Swirling Hands” gästas bandet av sångerskan Vera Venom, och singeln är extra allt. Det är wah-wah pedaler, orgelslingor, gitarrsolon, reverbdränkt sång som ligger och myser långt bak i mixen med övriga ljudbilden, och stora gitarrmattor á la 70-talssound. Något krut är det inte sparat på här, och det allra bästa är att det faktiskt låter som om den skulle kunna vara inspelad för sisådär 40-50 år sedan. Produktionen är ingen modern polerad sådan, vilket gör att soundet blir mer genuint.

Det är en hypnotiserande känsla som låten bringar oss, och det är ett utsmyckat arrangemang där nya partier träder fram och tar plats hela tiden under låtens gång, utan att det någon gång blir rörigt. Med sina 5 minuter långa så blir jag trots det förvånad när låten tar slut, och sätter per automatik på repeat igen. “Swirling Hands” är som ett skönt soundtrack som man bara vill ska rulla på i bakgrunden hela tiden.