Idag återvänder låtskrivaren, producenten och multi-instrumentalisten Augustine med sensommarsingeln ”Summer Wine”, som ett smakprov inför kommande debutalbum. Vi får även ta del av låtens musikvideo, inspelad på Gotland, som också släpps idag. Musikvideon är filmad av David Sahlberg och Rassmus Björnson. Låten är skriven och producerad av Augustine, Rassmus Björnson och Agrin Rahmani. 

”Summer Wine” är en vacker, glittrande och hjärtskärande ballad som handlar om känslorna man går igenom och tampas med efter en separation. Det desperata sökandet efter någonting, vad som helst, som kan få en att känna sig normal igen. Efter att ha lyssnat på ”Summer Wine” flera gånger inser jag att det är något med Augustines röst som får mig att lyssna på ett nytt sätt. Det är en sån där röst med så mycket djup och känsla att han skulle kunna sjunga vad som helst och lyckas beröra. När det kombineras med en träffsäker och sårbar lyrik, som vi säkerligen är många som känner igen oss i, blir det otroligt starkt. 

Det musikaliska arrangemanget är sparsamt och består till stor del av ett mäktigt men smygande piano och skimrande stråkar, vilket blir en riktig fullträff till Augustines sångröst. Låten är dessutom inspelad genom en analog Telefunken tape machine, vilket ger den en genuin retrokänsla och en tidlöshet som är svår att få till. 

För mig flörtar låten och dess olika finesser med både José Gonzales och Novo Amor, vilket endast ger pluspoäng från mitt håll. Det är en cool upplevelse när man kommer över en låt som sätter sig fast i en, så som ”Summer Wine” gör, trots att den endast är 2:15 min lång.

Gör er själva en tjänst och dra på er lurarna med ”Summer Wine” på hög volym. Försvinn in i musikens dimma och njut av Augstines stämma. Det lär ni inte ångra.