Den kanadensiska singer/songwritern Loviet släpper idag den 12/8 sin andra singel för året, “Chemical”, och det med en tillhörande musikvideo. Efter 2020 års EP ”Everyone Know The Thrill When It’s Over” har lyssnaren fått en försmak på det kommande debutalbumet “Darkroom” som släpps i november. Men redan nu kommer en till hint från den 90-tals grunge och 80-tals synth-inspirerade artistens kommande musik.

Vi brinner lite extra för artister som sticker ut lite från den massiva musikmassan, och det som Loviet gör i sin musik är något som vi fastnade för direkt. Med hennes gitarrdrivna pop med flanger-effekter, lekfulla synth- och gitarrslingor, tajta trummor och ett modernt producerat sound känns det som man har ett ben i 90-talet/tidiga 2000-talet och ett i nutid. Är det här vår tids Avril Lavigne mixat med Katy Perry kanske? Man känner sig nästan som en tonåring igen – på det bra sättet. Det är i alla fall någonting otroligt nostalgiskt i Loviets musik.

Men nog om nostalgisnacket. Hon har vår uppmärksamhet redan vid de första sekunderna in i låten och det är en fantastisk catchy poplåt som är lätt att ta till sig och lätt att sätta på repeat. Refrängens melodislinga sätter sig som klister och man blir lite beroende efter att höra den igen. Loviet har också ett snyggt, snudd på sensuellt uttryck som passar hennes sound perfekt.

Musikvideon sätter också sin prägel på låten. Den är precis som man föreställer sig att en låt som “Chemical” ska visualiseras. Klipp från poolen blandas snyggt och välgenomtänkt med bilder från vardagen och pirriga festkvällar, och kontrasten mellan dessa skapar ett stort intresse där det alltid händer något nytt. Och visst doftar videon även den 90-tal på hög nivå och man vill bara vara en del av det.

Vi ser mycket fram emot Loviets kommande album, där vi får fortsätta följa hennes, enligt henne själv, rundvandring i sitt alldeles egna nöjesfält.