Idag släpper svenska popartisten VALENCÈ sin debutsingel ”Gravel Road” som en hyllning till barndomen. Låten är hämtad från kommande EPn som har planerad release i september 2021 och med sig har hon artisten Lionman i en fantastisk duett.

Efter att ha lyssnat på VALENCÈ’s starka debutsingel så kan jag konstatera att budskapet, känslan och den bild artisten vill förmedla, går direkt från hennes ord till mitt hjärta. Det är otroligt vackert det här, och det finns mycket detaljer i låten som fångar och griper tag i mig. Jag lyssnar om och om igen, då jag inte får nog. Jag har redan efter första lyssningen fått upp intresset för inte bara “Gravel Road”, utan även för kommande EP. 

Jag har alltid försökt hitta hem till vem jag är, vart jag ska bo och vilken min familj är. Efter många flyttar med en ensamstående mamma, var vårt landställe alltid en trygghet. ‘Gravel Road’ är en hyllningslåt till grusvägen, till havet och till barndomen på landet. Den speglar min fortsatta längtan att hitta hem.

Det som särskilt sticker ut är artistens magiska sångröst och de pampiga stråkarna som är generöst representerade i låten. Jag som är svag för stråkar kan inte låta bli att fastna för hur snyggt de är producerade, balanserade och hur de fungerar som en ”call and respons”-effekt till den dynamiska sången. Även de kraftiga och tydliga rytmerna hjälper till att skapa den där mäktiga ”filmkänslan” som gör det enkelt för oss att måla upp färgstarka bilder till tonerna. Det är ett sånt där tillfälle där musiken, sången och lyriken når en ”perfect match” och jag skulle inte ändra minsta lilla effekt. 

”Gravel Road” är en mycket känslostark låt som berör ämnen som trygghet, barndom, känslan av “hemma” och säkerhet  som för många är självklarheter och för andra en evig längtan. Som nämnt är detta en mycket stark debutsingel som vi på Tinsel föll pladask för. Artisten lyckas definitivt engagera oss genom sin vackra musik-skapelse, och för det säger vi tack!