Ett nytt alternativrockband har skådats på den svenska musikscenen. Den 9/7 släppte Another Cool Spring sin stenhårda debutsingel “The Old News” och visar vart skåpet ska stå. Ett debutalbum kan också utlovas inom den närmaste tiden.

Under en jam session under 2019 bildades det som skulle bli Sveriges take på Arctic Monkeys och Queens of the Stone Age. De fyra bandmedlemmarna, från olika städer runtom i Sverige återinför rocken med sin enligt dom själva 80-tals inspiration blandat med modern rock, som även ska tilltala den yngre generationen. Bandet hade även sin första livespelning på en gammal rockklubb i Gamla Stan i Stockholm, och jag hoppas att själv få se bandet live.

“The Old News” är en riktig stark debut, som innehåller alla ingredienser som en riktigt bra rocklåt bör innehålla. Det är headbanging-vänligt i de tunga, flörtiga melodiösa riffen och dynamiskt arrangemang med lugna partier som skapar den där magiska kontrasten till det oemotståndliga groovet. De unisona riffen mellan gitarrer och bas får mig även att tänka på band som Audioslave.

De har ett industriellt, torrt och rått sound med intressanta harmonier och melodier där sångaren Oskar Bosås röst inte går att undgå att dra paralleller till Queens of the Stone Age sångare Josh Homme och Nine Inch Nails Trent Reznor, som utgör en stor del av bandets karaktäristiska sound. Det låter internationellt, otroligt proffsigt, välgjort, och en snudd på sensualitet.

Som en rocktjej i grunden blev jag helt upprymd när jag “The Old News” första gången. Jag har saknat mer av denna typen av musik i dagens musikklimat, och jag blev påmind om att det behövs fler band som Another Cool Spring i Sverige.

Vi ser fram emot bandets debutalbum, som vi tror och hoppas kommer ta vår musikscen med storm.