Indiepopbandet Odd Lily är tillbaka med första singeln för i år, låten som avslutar ett kapitel, “End of an era”. Som starten på deras nya sound enligt bandet själva, släpper dom senare i sommar singeln som blir bryggan från det gamla till det nya. Deras debutalbum väntas dessutom släppas till hösten.

Odd Lily har under sina fem år som band letat efter sin identitet och sound, med en EP och två singelsläpp i bagaget går de nu mot nya tider, med mer synthbaserade arrangemang och programmerade trummor.

Men tillbaka till “End of an era” innan lyssnaren får ta del av deras nya tid och sound. Det är en modern poplåt med pianoinslag, tighta trummor, synthmattor och krispig, klar sång och man bjuds på intressanta harmonier och en riktigt bra produktion producerat av Dennis Svennebäck.

Först känns den rätt vemodig med sitt lugna intro och jag förväntar mig en ballad. Men sen drar det igång och refrängen som är låtens starkaste element är klockren med en melodi som sätter sig direkt. “End of an era” känns också som ett soundtrack med de olika partierna som gör att man visualiserar sig en berättelse. Det är både lekfullt, vemodigt och hoppfullt och jag tycker att bandet har lyckats fånga alla känslostadier i en och samma låt, och verkligen gestaltat hur slutet på en era kan kännas.