Idag släpper popartisten Naah sin andra singel ”Better Than Love”, från det kommande debutalbumet och följer upp förra singeln “Goodbye My Darling”. Singeln är skriven och producerad av artisten själv, tillsammans med C Gold och Björn Eriksson. 

”Better Than Love” är en indiepop låt som är en hyllning till artistens vänner. Hon ville skapa en låt som inte handlade om kärleksrelationer, utan istället om det villkorslösa stödet som vänner ger. Hon berättar själv att ”låten är ett anthem till dina vänner som ni kan skrika er hesa till sena sommarnätter”.

När jag satte igång ”Better Than Love” var jag förberedd på en riktig pop-dänga, som skulle få det att gunga i höfterna och få tårna att vifta. Och absolut, det fick jag. Men det här är även något helt annat. Det är svårt att sätta ord på, men jag blev mycket berörd. Och på ett sätt jag kanske inte var beredd på. 

Vi matas ständigt av låtar om kärleksrelationer av olika slag, vilket är en stor del av mångas liv. Men denna vackra hyllning till Naahs vänner griper tar lite extra i mig. Hennes sammetslena sångröst kompletteras otroligt fint av väl valda melodier, toner och skarpa rytmer. De instrumentala delarna av låten är perfekt balanserade och ger en det där pirret i magen som ofta kallas lyckorus. Ett lyckorus för vänskap, trygghet och kraft. 

Jag skriver ofta om vikten av kombinationer, balans och dynamik när det gäller musik, då det är viktigt i mina öron. ”Better Than Love” är ett bra exempel på när alla tre bitar tillsammans skapar magi. Instrumenteringen, sången, lyriken, produktionen, melodierna och artwork utgör något mycket behagligt, som nu har spelats 8 gånger på repeat i mina lurar. 

Dra ihop dina bästa vänner, välj en passande dryck, dra på ”Better Than Love” och älska varandra! Denna låt är definitivt en anthem till vänskapen.