Den omåttligt uppmärksammade svenska duon POOLS släpper idag en hyllningslåt till alla mödrar – “Hey Mom”, och till den en oerhört fin musikvideo regisserad av Agnes Brede. Det är den första releasen sedan debutalbumet “You & Us” som släpptes i maj, och det tycks komma mer musik från duon under hösten. Singeln släpps via Something Beautiful Recordings.

Det har knappt gått att undgå POOLS genreöverskridande, mäktiga sound som mixar gospel, americana och folk till perfektion, det senaste året i indievärlden. Och duon fortsätter att leverera starka låtar, släpp efter släpp. Inte nog med att det internationellt hyllade debutalbumet var något utöver det vanliga, så släpper dom nu en berörande låt skriven till sångaren Arvids mor, men också till alla mammor där ute. “Hey Mom” är en värmande låt som går rakt in i hjärtat.

Återigen visar duon på en enorm musikalitet, intressanta och dynamiska harmonier och arrangemang, som mixar både experimentella synthinslag och organiska instrument, och en gripande känsla, rakt igenom. POOLS har en fingertopskänsla för uttryck och de låter inte som något annat jag hört på länge.

Musikvideon till “Hey Mom” förstärker känslan och texten i låten. Med de två dansarna i en avskalad, vacker miljö som växlar mellan natten ute i naturen, gör musikvideon låten rättvisa. Dansarna gestaltar texten på ett skört och talande sätt som är hårresande, och slutscenen framför lägerelden avslutar berättelsen otroligt fint. Den här låten och videon förtjänas att visas upp för alla mödrar där ute.